Werkwijze

Daktimmer - en schrijnwerken

D'Hoker & Co BVBA

Steenweg 615

9470 Denderleeuw

Tel/fax: 053/ 66 26 48

email: schrijnwerkerij@dhoker.be

 

Daktimmerwerken

Onze daktimmerwerken worden ter plaatse op de werf getimmerd op traditionele wijze. In de mate van het mogelijke wordt er ook geprefabriceerd in ons eigen atelier in Denderleeuw.

De gebruikte houtsoorten zijn voornamelijk Douglas (Europese oregon) en Canadese Oregon, al dan niet gedrenkt (schimmel - en insectenwerend behandeld).

Standaard wordt er gebruik gemaakt van secties :

    Nok : 7 x 18 cm(*)

    Noordboom / Kielbalken :  8 x 23 cm(*)

    Zolen / muurplaten : 7 x 15 cm(*)

    Spanten : 3,5 x 23 cm of 3,5 x 18 cm(*)

    Trekkers : 3,5 x 18 cm(*)

    Steunen : 3,5 x 15 cm(*)                       (*)  ! dit zijn handelsmaten

 

Naargelang de stabiliteit (overspanning, helling,... ) of isolatiedikte (breedte van de spanten) wordt hier uiteraard van afgeweken naar eventueel andere secties. 

Bij nieuwbouwprojecten kunnen er op voorhand steeds, in overleg met de ruwbouwaannemer, modelspanten gezet worden als gabarit voor de te metsen puntgevels.

 

Renovatiewerken

Ook voor het vernieuwen van structuren in hout kan u bij D'Hoker & Co terecht. Er wordt extra aandacht geschonken om de woning zo goed als mogelijk te beschermen tegen weersinvloeden. In onderling overleg (met dakwerker) kunnen overeenkomsten bekomen worden mbt de planning (weersverwachtingen) en het al dan niet in onderdak plaatsen van de woning.

 

 

Gevelbekleding - Dakoversteken

Gevelbekledingen en afwerking van dakoversteken kan uitgevoerd worden met verschillende materialen. Naargelang de keuze van de bouwheer en/of architect kan gebruik gemaakt worden van:

 • Trespa Meteon in verschillende kleuren
 • PVC deeplasprofielen Deceuninck in veschillende kleuren
 • Hout 
  • Ceder
  • Meranti
  • Padouk
  • Afzelia
  • Afrormosia
  • ...
 • Vezelcementmateriaal van Eternit (sidings - multiboard - equitone - ... )
 • Rockpanel

 

Bij gevelbekleding kan tussen het lattenwerk (de draagstructuur) extra isolatie verwerkt worden zodat de isolatiewaarde van de wand verhoogt. Wat zeer interessant is bij gevelrenovatie. Meestal wordt dan ook gebruik gemaakt van een onderdakfolie.

 

Draagstructuren

Bent u van plan om uw woning uit te breiden? De constructie van een uitbouw en kleine bijgebouwen behoren eveneens tot ons gamma. Deze constructies zijn dus zelfdragend. Als basis is er enkel een degelijke ondergrond (bijv. betonnen vloerplaat). Deze constructies kunnen uitgevoerd worden in houtstructuur die niet zichtbaar blijft (volgens constructiesysteem van dakgebinte) of in houtstructuur die blijvend zichtbaar is (bijv. eiken draagstructuur).

 

 

Hoe werken wij ?

Vanaf het eerste contact wordt door ons team persoonlijk de nodige aandacht besteed aan uw dossier. Op basis van een bouwplan (en lastenboek) dat u ons bezorgt en/of onderling contact met u persoonlijk en/of architect, maken wij een eerlijke prijsofferte op. Zijn er onduidelijkheden dan nemen wij contact op of worden deze expliciet vermeld teneinde misverstanden te vermijden. We opteren ervoor om de klant steeds op de hoogte te brengen van de verwachte kost zodat deze niet voor verrassingen komt te staan.

In geval van onderling akkoord, worden de werken dan in samenspraak met de architect en bouwheer bij benadering gepland. Aangezien de bouwsector afhankelijk is van weersomstandigheden is het immers moeilijk een exacte datum af te spreken. Niettemin staan we er garant voor dat we, bijvoorbeeld in het geval van een nieuwbouw, de werken steeds binnen de 10 werkdagen aanvangen aansluitend op de ruwbouwaannemer. Voor renovatiewerken garanderen we aanvang van de werken op vooraf afgesproken datum.

Op de werf worden alle timmerwerken door ons team persoonlijk uitgevoerd van begin tot einde. Ontegensprekelijk een voordeel voor de klant aangezien uw dossier steeds in dezelfde handen blijft en afspraken steeds opgevolgd worden.

D'Hoker & Co werkt dus NIET met prefabspanten. De spanten worden ter plaatse, traditioneel, in elkaar getimmerd. Op vraag van de ruwbouwaannemer kunnen er modelspanten geplaatst worden. In de mate van het mogelijke worden dan voorbereidende werken uitgevoerd in ons eigen atelier in Denderleeuw en vervolgens op de werf gemonteerd, wat de precisie en kwaliteit alleen maar ten goede komt.

Met de nodige vakkennis en opgedane ervaring, van vader op zoon, durft de firma alle schrijnwerk, zelfs de meest ingewikkelde structuren, met zelfverzekerdheid aan.

Vandaag de dag ontvangen we opdrachten van zowel hoofdaannemer, als architecten, als bouwheer zelf. Wij werken dus ook in onderaanneming.

Modelspanten
Modelspanten
Voorbereiding in atelier
Voorbereiding in atelier
Voorbereiding in atelier
Voorbereiding in atelier

Onze troeven:

Wij zorgen voor de volledige daktimmerwerken met daarbij horende afwerkingen voor uw huis

 1. Betrouwbaarheid
 2. Werfopvolging door de zaakvoerders zelf en volgens afspraken met de bouwheer en architect
 3. Uitsluitend verwerking van de beste materialen en producten.
 4. Snelle service volgens planning
 5. Talloze referenties in eigen streek